Aktivně a harmonicky...Harmony Active

02.02.2010 15:36

Aktivně a harmonicky… Harmony Active

JENŠTEJN – Ráda bych vás seznámila s některými aktivitami, na kterých se podílím já či jiné maminky z Jenštejna v rámci Rodinného centra Jenštejnský trpaslík, které založily v květnu 2009 maminky Hanka Rezková a Táňa Sýkorová z Občanského sdružení Jenštejn.
Máma a já
V květnu 2009 se otevřelo cvičení Mami a mimi (nyní pod názvem Máma a já), které úspěšně trvá dodnes. Dnes jsou z miminek již chodící děti a cvičení s nimi nás stále baví. Pokud máte i vy chodící dítě do 3 let a rádi byste si s ním chtěli aktivně pohrát, zazpívat nebo zatancovat a strávit čas v příjemně zařízené herně, přijďte mezi nás každé pondělí v 10.30 hod.
Cvičení s klaunem
Pro starší děti (3 - 6 let) je zde Cvičení s klaunem, které se koná každé pondělí od 18.00 hod. Jedná se o léčebnou tělesnou výchovu hravou a zábavnou formou se zaměřením na úpravu svalových dysbalancí, koordinaci pohybu, vadného držení těla, prevenci obezity, plochých nohou apod..
Cvičení pro dospělé
Pokud byste pro sebe chtěli udělat více a bez dětí, tak je tu pro vás středeční p-classové cvičení od 19.30 hod.
Cesty k harmonii
Rozvíjet je však potřeba nejen fyzické síly. Ráda bych vás pozvala na cyklus přednášek a setkání nazvaných „Cesty k harmonii“. Cyklus tří přednášek již úspěšně proběhl v Jenštejně, kde se díky zájmu budou přednášky v brzké budoucnosti opakovat, ale nyní proběhnou i v okolních městech, a to v Klecanech a v Brandýse. Na sebe navazující přednášky s názvy „O svém životě rozhodujeme sami“, „Životní poslání nás všech“ a „Být sám sebou“ ukazují a vysvětlují možné cesty vedoucí k pozitivním změnám, které je možné ihned aplikovat do svého života. Každé setkání je zakončeno krátkou tematickou meditací a v případě otázek otevřenou diskusí. V případě, že potřebujete více informací nebo se chcete rovnou přihlásit, můžete tak učinit na www.harmonyactive.webnode.cz
Dětský aerobic
Nakonec bych vám chtěla představit úplně nejžhavější novinku a to je nově otevřený kurz dětského aerobiku. Je určen pro děti ve věku 5 -12 let, začíná ukázkovou hodinou ve čtvrtek 11. února od 18.00 hod. a těšíme se, že s jeho tanečně-aerobickými výsledky vás budeme moci seznámit na nějakém veřejném vystoupení.
Poděkování
Chtěla bych tímto příspěvkem poděkovat redakci Náš region, která mi umožnila publikovat mé články o ekologii a že jsem v jednom z vydání vystupovala jako osobnost regionu, abych mohla představit svou práci v občanském sdružení Dlouhá cesta (www.dlouhacesta.cz). Můj dík patří i paní ředitelce ZŠ v Dřevčicích, která mi vyšla vstříc v době, kdy nebyly v Jenštejně prostory ke cvičení a nabídla mi prostory školy. Děkuji i bývalé starostce obce Jenštejna za její podporu v mých aktivitách, i panu řediteli Domova seniorů, který je otevřen spolupráci mezi dětmi a seniory. Mé velké díky patří i dětem ze satalických Sluníček, které jsem v loňském roce trénovala. Práce s nimi byla pro mne radostí. Moc na ně vzpomínám a posílám do jejich krásných dušiček hodně sluníčka. Děkuji také všem obyvatelům obce Jenštejna, kterým jde o dobrou věc a přispívají tak zde k lepšímu žití nás všech. Na závěr díky těm, kteří se podílí na chodu rodinného centra Jenštejnský trpaslík - www.trpaslik.eu (článek pro Náš region)